Насладете се
на нашата релакс зона

Прим релакс терапия

Ще останете изненадани от многообразието на предлаганите безплатни услуги за нашите гости, което е изключително рядко за хотел с такива малки мащаби и цена!

Минералната вода на Сандански е известна още от древни времена. Не случайно той от древни времена носи името Свети Врач. Още преди това римляните построяват бани и основават храм, посветен на техния лечител Асклепий. Водите на града се отнасят към хипертермалните, с температура 42 ° С – 81 ° С. В хотела постъпва с температура 74-76 ° С.  Минералните води на Сандански са прозрачни, нямат никаква миризма и са с приятен вкус. Имат неутрална до слабо алкална реакция, минерализацията е 0,57 – 0,69 g. Минералните води на Сандански са хипертермални, хидрокарбонатни, сулфатни, натриеви, флуорни (F=4 -7 mg/l), Съдържат метасилициева киселина с високо съдържание. Елементите бор, литий, стронций, германий и други метали придават лечебните и свойства. Минералните води са страхотни за лечение на опорно-двигателния апарат, централната и периферна нервна система, кожата и гинекологични заболявания и алергии, както и за лечение на затлъстяване. Когато водата се пие по специален шаблон има положителен ефект върху лечението на стомашно-чревния тракт, бъбреците, черния дроб и жлъчните пътища.

Водата в Релакс центъра и басейна е минерална. Ние с удоволствие я споделяме с нашите гости, като им предоставяме безплатно следните Релакс удоволствия:

 

– Топъл минерален басейн с температура 32-34 градуса и размери 10/8 м

 

– Парна баня – произхожда от римските терми. Синергията на водата и топлината. Едновременно въздействие на тялото с топлина и влажност (парата може да съдържа и билкови екстракти), стимулира циркулацията на течности в организма и най-пълно и леко почиства кожата. Така се усъществява и мека инхалация на белите дробове и дихателните пътища. Отпускат се мускулите, сухожилията, премахва се болката в ставите. Напрежението и стресът си отиват. И не на последно място, парната баня е незаменим помощник в борбата с излишните килограми.

 

 

– Финландска сауна – Не случайно много от северните народи я имат даже в домовете си. Ползването на сауна има научно доказани и документирани над 50 ползи за нашите здраве и красота. Финландците имат две народни поговорки свързани със сауната – “Сауната е болницата на бедняка”, втората, която е категорична “Ако сауна или водка не могат да те излекуват- мъртъв си!”. Честите посещения на сауна са идеалното средство против стрес, незаменимо за пречистване на организма от токсини. След сауната може да се извърши процедура със студен душ (ще го откриете в съседното помещение, непосредствено до сауната). Смяната на топли и студени процедури стимулира жизнените функции на организма, повишава съпротивителните му способности, регулира кръвното налягане и подобрява сърдечната дейност.

 

– Инфрачервени лежанки – Ефективност с лечебни и профилактични и козметични ефекти. Много е написано за здравословния ефект на инфрачервените лъчи.  Отсъстват вредни елекромагнитни емисии, запазва естествената влажност на въздуха, подобрява се кръвообращението, укрепване на имунната система,  нормализиране на кръвното налягане за сметка на стимулиране на кръвообращението, подобряване на мозъчното кръвообращение и паметта, очистване на организма от токсини, соли на тежки метали, нормализация на хормоналния фон, прекратяване разпространението на вредните микроби и гъбички, възстановяване на водно-солевия баланс, обезсоляване и противовъзпалителен ефект.

 

– Релакс зона със свободни и отопляеми лежанки – Релакс зоната е снабдена с отопляеми лежанки, на които можете да се отпуснете и да забравите за света около вас. Това е едно място за пауза между различните термални и водни процедури. Красивите релаксиращи кадри, в добавка с отпускащата музика допринасят за Вашето бягство от забързаното и стресирано ежедневие. Зоната е топла и в нея можете да останете колкото дълго пожелаете и да почивате. Отопляемите лежанки подгряват почиващото тяло и са идеални преди масажни процедури или между други топлинни процедури.

––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Като сами можете да се уверите, по количеството предлагани безплатни съоръжения трудно може да се намери семеен хотел в България, който да предлага толкова много на тази ниска цена!

Освен голямото количество безплатни съоръжения, което е голяма рядкост, ние можем с радост да Ви предложим подбрани процедури на изключително разумни цени:

Детоксикатор – Най-често употребяваната процедура от нашите гости, вероятно поради видимия и ефект. За пречистване на тялото пречиства всички жизнено важни органи, което води до облекчаването на симптомите при климактериум, менструални болки, полови проблеми, кожни проблеми, акне, суха кожа, проблеми със съня, нервност, стрес, зъбобол, суха вагина, бръчки по кожата и гъбични заболявания.Вътрешното пречистване на организма води до по-бързо възстановяване от заболявания и по-лесно заздравяване на травми.

Кратък списък на ползите от процедурата:

 • Детоксикаця на черния дроб
 • Пречистване от тежки метали
 • Повишаване на енергията и намаляване на стреса
 • Вътрешно пречистване на целия организъм
 • Подобряване на потентността
 • Чувствително облекчаване на болките
 • Подобряване на паметта и съня
 • Пречистване на черния дроб и бъбреците и отстраняване на шлаки
 • Бръчки, акне и други кожни проблеми
 • Подсилване на имунната система

Магнитотерапия – Вълшебната помощ за все по-често срещаните травми и болки. Ползи от процедурата:

* Облекчаване на болката. Високоинтензивната магнитотерапия води до частично облекчаване на болката на пациентитe още след първата процедура. За пълно премахване, ще трябва да се извършат поне 5 терапевтични сесии.

* Мобилизация на стави. Понякога мануалното раздвижване, което се извършва, не е достатъчно. С електромагнитното поле се предизвикват многократни контракции на мускулите около ставните връзки. Така повърхностите в ставните капсули се разместват, блокираните участъци се освобождават, а движението на пациента се възстановява..

* Миостимулация. Взаимодействието на електромагнитната енергия с тъканите води до деполяризация и множество мускулни контракции. На база избраните терапевтични параметри, високоинтензивната магнитотерапия може както да възобнови волевия контрол върху мускулите, така и да ги направи по-здрави и по-издръжливи.

* Релаксация на мускули. Електромагнитното поле повлиява върху мускулния тонус на спинално ниво и инхибира спастичните мускули. Този механизъм се използва за третиране на двигателни увреждания, при които е налице спастицитет.

* Заздравяване на фрактури. Образуването на нова костна тъкан обикновено отнема около 6 седмици. В това време можете да сеприложи високоинтензивна магнитотерапия. Това увеличава притока на кръв в областта на фрактурата, ускорява образуването на васкуларна тъкан и хрущялен калус и подпомага оздравителния процес.

За какви заболявания се прилага?

Високоинтензивната магнитотерапия е подходяща за редица остри, подостри и хронични заболявания на невромускулната и опорно-двигателната система, сред които:

 • Дихателни проблеми, свързани с недобро състояние на междуребрените мускули
 • Спастичност (повишен мускулен тонус)
 • Синдром на карпалния тунел
 • Неврит
 • Счупена кост (фрактура), и др.

Ултразвукова терапия – Неразделният приятел на Магнитотерапията. Повечето от гостите ни комбинират процедурите след консултация с рехабилитатора ни. Tерапевтичното използване на ултразвук за борба с болката и стимулиране на възстановителния процес е широко използван метод в спортната медицина. Ултразвуковата терапия е приложима при много от спортните травми и заболявания, поради широкия си спектър от показания, безвредност и добра степен на поносимост. Използва се при широк набор от състояния, сред които неврологични, дерматологични, гинекологични, офталмологични и УНГ заболявания, както и проблеми на опорно-двигателния апарат. Тя се е превърнала в неизменна част от услугите на всеки физиотерапевт. Ултразвуковата терапия има също така противобактерицидно и антиалергично действие. Неоценима помощ при болки в ставите и мускулите. Много майки ни споделят, че проблемите с болките им в гърба отшумяват.

 

– Инхалатор – В комбинация с климата на Сандански се превръща в отлично оръжие срещу заболявания на дихателната система.

*Няма ограниченията в ползването му. От бебета до възрастни, всички получават полза от тези процедури.

*Подходящ е за всички лекарства  – Има широк спектър лекарства, които могат да се използват с инхалатор. От физиологичен разтвор, който е ефективен срещу обикновена настинка, до антибиотици и лекарства за респираторни заболявания като астма. Важно- използваме лекарства само когато са донесени от пациента! Ние не предлагаме лекарства. Профилактичните процедури се осъществяват или с физиологичен разтвор или с минерална вода.

*Чудесен помощник при всеки вид дихателни затруднения – Чували ли сте за мита, в който само хората с астма, се нуждаят от инхалатор? Използването на инхалатор може да ви помогне също толкова ефикасно и при обикновен грип и настинка, освобождавайки дихателните пътища от излишни налепи. Пушачите също чувстват облекчение в дишането и намаляване на кашлицата.

*Инхалаторът не дава странични ефекти при лечение – Инхалаторът сам по себе не може да предизвика странични ефекти за човешкия организъм. При лечение, в много редки случаи, могат да възникнат временни ефекти, предизвикани от инхалираното лекарство. Те обаче не трябва да са свързани с тревожност от ваша страна. Такива ефекти са: учестен пулс, лек тремор, сухота в устата и главоболие.

*Лечението се превръща в бързо и ефективно действие – Инхалаторът улеснява прочистването на дихателните пътища, a оптималният размер на аерозолните частици позволява на медикаментите ефективно и бързо да подействат, навлизайки дълбоко в разклоненията на белите дробове. Това се равнява на време от 5 до 10 минути, доста по-бързо от лечебни вещества в твърда форма.

Инфрачервена лампа – Козметика, профилактика и лечение накуп. Научно доказано е, че инфрачервените лъчи облекчават болките в ставите и мускулите. Топлината от инфрачервените лъчи прониква надълбоко в кожата, отпуска мускулите и засилва кръвообращението. Така се усеща намаляване на болката, облекчаване на напрежението и приятна отмора.

Трябва да се въздържате от използване на уреда или да се консултирате с Вашия лекар преди да го използвате, ако:

* Имате сърдечен пейсмейкър, изкуствени стави или електронни импланти;

* Страдате от едно или повече от следните заболявания и оплаквания: Нарушения в кръвообращението, изгаряния, отворени рани, натъртвания, наранена кожа, възпаления, екземи, псориазис.

Накратко, ползите от процедурата с този прекрасен уред могат да бъдат написани така: топлината ускорява кръвообращението и подпомага оздравителния процес. Инфрачервената лампа генерира интензивно лъчение, което третира под формата на светлина. Този светлинен лъч прониква до най-дълбоките слоеве на кожата. Лъчението след това се превръща в интензивна, изключително ефективна топлина в тъканите и мускулите. Топлината, която се генерира по този начин разширява съдовете, стимулира циркулацията на кръвта и стимулира кръвообращението и метаболизма. Порите на кожата се разширяват. Инфрачервеното излъчване е подходящо за терапевтични както и козметични процедури. Стимулира обмяната на веществата, укрепва вътрешните защитни сили на организма и ускорява оздравителните процеси.

– Вакуумен масаж – Когато красотата среща здравето! Физиотерапевтичната процедура “Вендузи” е с много вековна история. Осъществява се благодарение на специализиран високотехнологичен вакуум апарат с контролирано налягане. Едно от най-ефективните доказани средства в световен мащаб срещу целулит!

Накратко за ползите от тази процедура:

* При грипни и просудни заболявания

* Мускулни спазми и ставни навяхвания

* Дископатии, плексити, радикулити

* Умора и главоболие

* За преодоляване на застойни явления в тъканите

* И разбира се, целулит

Колкото и да е прекрасна тази процедура, все пак трябва да се имат предвид няколко фактора. През следващите 3 дни след процедурата не бива да се притискат и масажират обработените участъци. Също са нежелателни топлинни, радиочестотни и лазерни процедури като сауна и парна баня. Това е причината повечето от гостите ни да се възползват от тази процедура в края на престоя си. В зависимост от чувствителността на кожата финалните етапи на процедурата може да са свързани с лек дискомфорт и зачервяване. Редки са случаите, когато кожата е по-тънка и чувствителна да се появят синини в третираните зони.

Процедурата е противопоказна в следните случаи:

* Тежки форми на разширени вени или възпалена кожа в предвидените за третиране зони

* Хипертония 3-та степен или нарушения на сърдечния ритъм

* Кръвотечения и заболявания  на кръвта

* Злокачествени и доброкачествени тумори

* Туберкулоза

* Силно изтощение

 

Масажи – Оставихме ги за десерт. Кой не обича да се отпусне в опитните ръце на рехабилитатор и да остави напрежението, стресът и дискомфортът да си отидат от него? Масажът е отлично допълнение към всяка една процедура или сауна или парна баня. Да си го кажем честно, всеки иска да се поглези и си достави това удоволствие.

Препоръчваме да запишете процедурите, от които сте решили да се възползвате след като се консултирате с нашия терапевт. Може някоя от тях да не е подходяща или той да ви помогне в последователността им, за да получите максималното от почивката си при нас.